Langt færre unge i kø efter praktikplads

PRAKTIKPLADS: Antallet af unge, der står i kø efter en praktikplads, rasler ned. Ikke fordi virksomhederne tager flere elever – men fordi en gennemgang af praktikpladskøen har barberet antallet ned på 1.188 unge.

Skolepraktik er en mangelfuld erstatning for rigtige lærepladser, understreger formanden for erhvervsskoleeleverne, Mie Hovmark.
Skolepraktik er en mangelfuld erstatning for rigtige lærepladser, understreger formanden for erhvervsskoleeleverne, Mie Hovmark.Foto: colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Man skubber alle skolepraktikelever og elever på grundforløbene ind under gulvtæppet for at få et pænere tal. Men i Danmark har vi et stort problem med mangel på lærepladser.

Mie Hovmark
Formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO)

Antallet af unge, der må stille sig op i køen og vente på en praktikplads, er nu lavere, end det har været i en længere årrække.

Ifølge nye oplysninger fra Undervisningsministeriet var der i april i år således 1.188 unge, der efter afsluttet grundforløb ikke kan finde en praktikplads. Det er næsten en halvering i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Årsagen er dog ikke, at virksomhederne er begyndt at tage flere elever ind, for i den samme periode er der indgået tre procent færre uddannelsesaftaler mellem arbejdsgivere og elever.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024