Lokal indsats løfter unge i udsatte områder

FORBEDRING: Det skaber gode resultater at satse på lokale aktører, når man skal forbedre uddannelsesmulighederne for unge med anden etnisk baggrund i udsatte boligområder, viser evaluering af indsats.

De unges sociale, faglige og personlige kompetencer er blevet løftet i indsatsen i udsatte boligområder.
De unges sociale, faglige og personlige kompetencer er blevet løftet i indsatsen i udsatte boligområder.Foto: colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Vi kan fra politisk hold have mange gode planer og intentioner, men hvis ikke der eksisterer et lokalt engagement, så kommer vi ikke langt.

Ellen Trane Nørby (V)
Undervisningsminister

Indvandrerdrenge, som bor i udsatte boligområder, er blandt de unge, der oftest falder fra eller aldrig får sig en ungdomsuddannelse.

Men det skaber gode resultater at satse på at nå drengene gennem lokale aktører, når man skal forbedre uddannelsesmulighederne for de unge, viser en ny evalueringsrapport om arbejdet i Undervisningsministeriets enhed "Brug for Alle Unge".

Gennem en fireårig periode har ministeriet arbejdet målrettet med projektet, der er finansieret af satspuljemidlerne. Formålet har været at forbedre uddannelsesmulighederne for særligt etniske minoritetsunge i en række udsatte boligområder ved at arbejde tæt sammen med lokale aktører.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024