Ny pakke sender ekstra hjælp til EGU og erhvervsuddannelserne

EGU: Regeringen og alle Folketingets partier er enige om en pakke, der skal få flere EGU-elever i praktik og fastholde elever på erhvervsuddannelserne. 61,5 millioner kroner bruges allerede i år.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har sammen med Folketingets partier indgået en aftale, der skal hjælpe EGU og erhvervsuddannelserne.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har sammen med Folketingets partier indgået en aftale, der skal hjælpe EGU og erhvervsuddannelserne.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Endnu en corona-hjælpepakke faldt på plads torsdag eftermiddag.

Denne gang er det elever på erhvervsgrunduddannelsen (EGU) og erhvervsuddannelserne (EUD), som får en håndsrækning.

Sammen med alle Folketingets partier har regeringen således fundet en stor pose penge, som blandt andet skal bruges på ekstra undervisning på EUD og løntilskud til EGU-elever i praktik.

Dokumentation

Det indeholder aftalen: 

Supplerende grundforløbsundervisning
Aftalepartierne er enige om at afsætte 27 millioner kroner i 2020 og 7,6 millioner kroner i 2021 til, at skolerne efter en konkret individuel vurdering kan tilbyde elever op til fire ugers ekstra undervisning, inden eleven aflægger grundforløbsprøve, hvis eleven ellers vurderes at være i risiko for ikke at kunne bestå denne. Forslaget omfatter elever, som færdiggør grundforløbets 2. del sommeren 2020.

Ekstra uddannelsesstart på erhvervsuddannelsernes grundforløb
Aftalepartierne er enige om at afsætte 19,5 millioner kroner i 2020, 46,1 millioner kroner i 2021 og 7,5 millioner kroner i 2022 til, at eleverne i resten af 2020 får mulighed for at starte på et nyt grundforløb 2 på erhvervsuddannelserne, uden at det tælles med som et uddannelsesforsøg.

Elever kan i dag højst blive optaget tre gange på grundforløbets 2. del. For at sikre, at flest muligt gennemfører en erhvervsuddannelse, suspenderes denne regel midlertidigt, så uddannelsesstart resten af 2020 på grundforløbets 2. del ikke tælles med som et uddannelsesforsøg.

EGU-løntilskud
Aftalepartierne er enige om at afsætte 15 mio. kr. i 2020 til, at private arbejdsgivere kan modtage et løntilskud svarende til ca. 90 pct. for nye praktikaftaler med elever på erhvervsgrunduddannelsen (EGU) under FGU i resten af 2020.

Det skal øge incitamentet til at ansætte EGU-elever. Løntilskuddet udmøntes som tillæg til den eksisterende EGU-bonusordning. Aftalepartierne er endvidere enige om, at ordningen evalueres primo 2021.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024