Ny strid på vej om adgangskrav til gymnasiet

FASTLÅST: Undervisningsministeren bebuder nyt gymnasieudspil i 2016. Men allerede nu står det klart, at et politisk slagsmål om adgangskrav venter - for ingen af partierne har flyttet sig, siden de gik hver til sit i foråret.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) bebuder nyt gymnasieudspil til næste år og oplyser, at regeringen lægger sig fast på adgangskrav på karakteren 4.
Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) bebuder nyt gymnasieudspil til næste år og oplyser, at regeringen lægger sig fast på adgangskrav på karakteren 4.
Erik Bjørn Møller

Et karakterkrav på 4 er for lidt.

Merete Riisager
Undervisningsordfører for Liberal Alliance

Egentlig er de enige langt hen ad vejen.

Alligevel kan det være svært lige at se, hvordan undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) skal kunne nå i mål med det, som mislykkedes for hendes forgænger, Christine Antorini – nemlig at få et bredt flertal bag en reform, der skal forbedre fagligheden på de almene gymnasier.

Ligesom i foråret er stridspunktet indførelsen af adgangskrav, der skal sikre mere motiverede elever og samtidig inspirere flere til at tage sig en erhvervsuddannelse i stedet for at gå i det almene gymnasium.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024