OECD-ekspert efterlyser mere lærersamarbejde

REFORM: Danske folkeskolelærere skal samarbejde meget mere, hvis eleverne skal løftes fagligt. Det er meldingen fra Andreas Schleicher, leder af OECD’s uddannelsesdivision, der i sidste uge besøgte København.
Det er vigtigt at få lærerne til at dele deres erfaringer med hinanden, sagde OECD's Andreas Schleicher, da han i sidste uge besøgte København.
Det er vigtigt at få lærerne til at dele deres erfaringer med hinanden, sagde OECD's Andreas Schleicher, da han i sidste uge besøgte København. Foto: Mag. Gisela Ortner
Per Bang Thomsen

Det er vigtigt at få lærerne til at dele deres erfaringer med hinanden, hvis lærerprofessionen skal udvikles succesfuldt.

Andreas Schleicher
Leder af OECD’s uddannelsesafdeling

Der er brug for et tættere og langt mere systematiseret samarbejde mellem landets folkeskolelærere, hvis undervisningskvaliteten i skolerne skal have et seriøst - og målbart - nøk opad.

Det kræver dog, at de ydre rammer er i orden, og at skolelederne giver både plads og tid til lærersamarbejdet. Men det kræver også, at lærere, ledere og politikere tør at ryste posen og nytænke skoledagen.

Det var den altoverskyggende pointe, da lederen af OECD’s uddannelsesdivision, Andreas Schleicher, i fredags gæstede København til et debatmøde om fremtidens folkeskole.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024