Øget pres for 20/20-model på grundforløbet

EUD: Grundforløbets to dele skal begge vare 20 uger, lyder det nu fra flere kanter. Den 30/10-model, som regeringen har lagt op til, vil skade fagligheden, mener fagbevægelsen, erhvervslivet og de faglige udvalg. DF og EL er enige, mens S kan se fordele i regeringens model.
Flere aktører presser nu på, for at regeringen ændrer på grundforløbsstrukturen.
Flere aktører presser nu på, for at regeringen ændrer på grundforløbsstrukturen.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Hvis ikke vi får forlænget grundforløbets anden del, er der en risiko for, at de ældste elever ikke kan bestå grundforløbsprøven, som er adgangsbilletten til hovedforløbet.

Ejner K. Holst
Forbundssekretær hos LO
Grundforløbets to dele skal hver især vare 20 uger, og ikke henholdsvis 30 og 10 uger, som regeringen har lagt op til i sit udspil til erhvervsuddannelsesreformen.

Ellers er der en stor risiko for, at de elever, som ikke kommer direkte fra grundskolen og derved kun har adgang til grundforløbets del 2, vil stå tilbage med en fagligt skrabet erhvervsuddannelse.

Det er meldingen fra fagbevægelsen, arbejdsgiverne og flere faglige udvalg på erhvervsuddannelserne, efter reformforhandlingerne har bevæget sig ind i deres afgørende fase.

Tidligere på ugen sendte Fællesudvalget for Landbrugsuddannelserne, der består af Landbrug & Fødevarer, 3F og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A), et brev til Folketingets børne- og undervisningsordførere, hvor de netop advarede imod den grundforløbsmodel, som regeringen gerne vil have.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024