Opråb fra sproglærere: Andet fremmedsprog skal rykkes

REFORM: Der er brug for at rykke det andet fremmedsprog i folkeskolen fra 7. til 5. klasse, mener flere sproglærerforeninger.
Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen
Hvis skoleelevernes sprogkundskaber for alvor skal styrkes, er det nødvendigt at rykke det andet fremmedsprog fra 7. til 5. klasse. Det er meldingen fra formændene fra henholdsvis Sproglærerforeningen, Fransklærerforeningen samt Tysklærerforeningen for gymnasiet og HF.

Regeringen har i sit reformudspil lagt op til, at eleverne fremover skal have engelsk i 1. klasse frem for 3. klasse, som det er tilfældet i dag. Men der står intet om det andet fremmedsprog, og det vækker bekymring blandt formændene.

"Det er kortsigtet (at man ikke vil rykke det andet fremmedsprog, red.) og vil bidrage til, at de unge oplever, at de er endnu meget bedre til engelsk end til øvrige fremmedsprog, hvilket risikerer at demotivere dem i forhold til at lære andre sprog udover engelsk," skriver formændene i et brev til børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Del af forhandlingerne
Ifølge sproglærerforeningerne er der brug for, at danske unge kan beherske flere fremmedsprog, hvis Danmark fremover skal kunne klare sig i den internationale konkurrence.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024