S foreslår ny belønning for praktikpladser

UDVIKLING: Antallet af unge, der får en praktikplads, falder, og langt flere kommer i skolepraktik. Socialdemokraterne vil øge det økonomiske incitament for at få virksomheder til at tage en lærling.

Et nyt økonomisk incitament skal få flere arbejdsgivere til at tage en lærling, foreslår Socialdemokraternes Mattias Tesfaye.
Et nyt økonomisk incitament skal få flere arbejdsgivere til at tage en lærling, foreslår Socialdemokraternes Mattias Tesfaye.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Jeg håber, at vi nu har nået bunden, og at det her er sidste gang, at tallene viser nedgang.

Mattias Tesfaye
Erhvervsuddannelsesordfører for Socialdemokraterne

For at få landets virksomheder til at tage langt flere lærlinge foreslår Socialdemokraterne nu at genindføre en form for økonomisk belønning til de virksomheder, der opretter nye praktikpladser.

Det sker, efter at de seneste tal for praktikpladser peger på en fortsat nedgang i antallet af nye uddannelsesaftaler, mens antallet af elever, der kommer i skolepraktik, er fordoblet siden 2011.

”Det vigtigste, der skal ske, er et holdningsskifte hos virksomhederne. Det vil jeg gerne understøtte ved også at øge det økonomiske incitatement til at tage en lærling. Den tidligere måde, vi prøvede med praktikpladspræmie, blev ikke så stor en succes som håbet, og derfor mener jeg, at vi skal finde ud af noget andet,” siger Socialdemokraternes erhvervsuddannelsesordfører, Mattias Tesfaye.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024