Skolefolk tripper over Løkke-møde i januar

FOLKESKOLE: Folkeskolens aktører er utålmodige over, at de intet har hørt fra Statsministeriet om Lars Løkkes folkeskole-eftersyn og dialogmøderne i januar. Dumpekarakter i informationsniveau, siger Bondo.
Flere af folkeskolens parter undrer sig over, at de intet har hørt fra Statsministeriet om dialogmøderne i januar.
Flere af folkeskolens parter undrer sig over, at de intet har hørt fra Statsministeriet om dialogmøderne i januar.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Når jeg ad omveje skal høre, at "almindelige" lærere og elever bliver spurgt om at skulle deltage i dialogmøderne, så undrer jeg mig endnu mere, og det giver ikke just en god stemning forud for mødet. Den kunstneriske udførelse indtil videre får dumpekarakter.

Anders Bondo Christensen
Formand for Danmarks Lærerforening

Det var ved Ventres landsmøde i slutningen af november, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meldte ud, at folkeskolen var blandt de 10 indsatsområder, som partiet vil satse på.

I samme ombæring inviterede han skolefolk til en række dialogmøder i slutningen af januar, der skulle danne baggrund for det egentlige eftersyn af folkeskolen i løbet af foråret. Men siden landsmødet for knap en måned siden har ingen hørt noget, og det undrer flere i uddannelsesverdenen, blandt andre formanden for Skolelederne, Anders Balle.

"Vi har ikke hørt noget eller fået en inviation, og det undrer mig meget. Hvis vi skal have en reel mulighed for at foreberede os inden møderne, skal vi have ordentlig tid. Og når vi ikke ved, hvad møderne mere pæcist skal handle om, hvad eftersynet består i, eller hvem der skal foretage det, så kan vi ikke gøre andet end at vente, og det er utilfredstillende," siger Anders Balle, der helt bevidst vil forsøge at ændre dagsordenen til møderne og eftersynet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024