Statstilskud til tekniske elever udhules

BEREGNING: Selv om alle er enige om behovet for faglært arbejdskraft, viser det sig, at taxametertilskuddene til elever på de tekniske uddannelser langsomt er blevet udhulet. "Det virker dumt," siger Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan.

De statslige taksametertilskud til de tekniske uddannelser er langsomt udhulet, mens det til gengæld vokser til de merkantile uddannelser.
De statslige taksametertilskud til de tekniske uddannelser er langsomt udhulet, mens det til gengæld vokser til de merkantile uddannelser.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Det er ærligt talt ikke nogen særlig god måde at føre sine politiske ambitioner om flere faglærte ud i livet på.

Hanne Pontoppidan
Formand for Uddannelsesforbundet

Til trods for de politiske ambitioner om at uddanne flere faglærte indenfor især de tekniske fag er taxametrene på landets tekniske uddannelser langsomt blevet udhulet gennem en årrække.

Mens der i 2008 blev brugt 108.400 kroner per elev i de såkaldte taxametertilskud på de tekniske erhvervsuddannelser, var taxametrene skrumpet til 107.000 kroner per elev syv år senere.

Staten har altså skåret 1.400 kroner per elev på teknisk skole gennem de seneste syv år. Det skal ses i lyset af, at politikere og arbejdsmarkedets parter i årevis har advaret mod manglen på faglært arbejdskraft inden for især bygge- og anlæg og metal.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024