Venstre-mand: Skattestigning nødvendig for folkeskolen

FOLKESKOLEN: Hvis folkeskolen skal beholde sit niveau, er kommunerne nødt til at kunne hæve skatten, mener Venstre-mand i Vejle, der sparer på folkeskolen. Problemet er lokalt, mener anden lokalpolitiker.
Hvis vi kunne hæve skatten, ville en sparerunde på folkeskolen have været undgået, siger Arne Sigtenbjerggaard (V), formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune.
Hvis vi kunne hæve skatten, ville en sparerunde på folkeskolen have været undgået, siger Arne Sigtenbjerggaard (V), formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune.Foto: Pressefoto
Anders Heissel

Der bliver lagt loft på skatteudskrivninger og loft på anlægsudgifter, og der er ingen tvivl om, at vi var blevet nødt til at sætte skatten op, hvis vi skulle beholde samme niveau i folkeskolen.

Arne Sigtenbjerggaard (V)
Viceborgmester og formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune

Både Roskilde og Vejle Kommune skal spare på folkeskolen til næste år, men det ville ikke have været sket, hvis kommunerne fik løsnet grebet om pengepungen.

Det mener viceborgmester og formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune Arne Sigtenbjerggaard (V).

"Det er et kommunalt selvstyre med visse stramme bindinger. Der bliver lagt loft på skatteudskrivninger og loft på anlægsudgifter, og der er ingen tvivl om, at vi var blevet nødt til at sætte skatten op, hvis vi skulle beholde samme niveau i folkeskolen," siger Arne Sigtenbjerggaard.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024