Bosse: Ingen bæredygtig udvikling uden virksomheder

INTERVIEW: Udviklingsarbejde i samarbejde med erhvervslivet giver mere valuta for pengene – men der er fortsat behov for en sund skepsis over for virksomhederne, mener Stine Bosse, der savner øget satsning på Afrika. Hun har de seneste år været fortaler for 2015-målene for FN.
Europæiske virksomheder og politikere har været meget, meget langsomme til at se, hvorfor det er vigtigt at interessere sig for Afrika," lyder det fra Stine Bosse.
Europæiske virksomheder og politikere har været meget, meget langsomme til at se, hvorfor det er vigtigt at interessere sig for Afrika," lyder det fra Stine Bosse.Foto: CONCITO
Kasper Frandsen

Vi er nødt til at bruge lokale standarder som benchmark, og så skal vi være betydeligt bedre end det.

Stine Bosse
Blandt andet formand for Børnefonden og dansk repræsentant i FN-generalsekretær Ban Ki-Moons gruppe af fortalere for 2015-målene
Fakta
Stine Bosse (født 21. december 1960 i Virum).

Hun er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1987, hvorefter hun blev ansat hos Tryg. I 1993 blev hun personalechef, siden personaledirektør og i 1999 direktør i Tryg. Hun tiltrådte i 2003 som koncernchef for forsikringskoncernen TrygVesta. Den 11. januar 2011 meddelte hun, at hun trådte tilbage.

Hun bestrider en række bestyrelsesposter, blandt andet som formand for Flügger Danmark, Det Kongelige Teater, CONCITO, BØRNEfonden og Copenhagen Art Festival. Hun varetager også bestyrelsesposter i Nordea, TDC, Amlin plc, Icopal og Aker ASA.

Deudover er hun også dansk repræsentant i FN-generalsekretær Ban Ki-Moons gruppe af store personligheder som Microsoft-stifteren og mangemilliardæren Bill Gates samt musikeren Bob Geldof, der skal agere fortalere for FN's 2015-mål.

I sin ungdom var hun formand for en lokalafdeling af DSU.

På Time Magazines top-50 over mest magtfulde kvinder lå Stine Bosse på en 33. plads i 2010.

Afrika har brug for bæredygtige arbejdspladser. Og Danmark har brug for vækst.

Men europæiske politikere og virksomheder har været alt for længe om for alvor at satse på verdens fattigste kontinent, Afrika. Det ville ellers både kunne styrke kontinentets vej ud af fattigdom og virksomhedernes bundlinje.

Det mener erhvervskvinden Stine Bosse, der de senere år også har været en markant fortaler for at forbedre forholdene for verdens fattigste.

"Europæiske virksomheder og politikere har været meget, meget langsomme til at se, hvorfor det er vigtigt at interessere sig for Afrika - ikke kun igennem velgørenhed, men også fordi kontinentet rummer store muligheder for os selv," siger hun.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024