Danmark indefryser støtte til Egypten

STØTTE: Udviklingsminister Christian Friis Bach lægger samarbejdet med den egyptiske regering på is efter blodbadet i Cairo. V presser på for fælles EU-indgreb.
Kasper Frandsen

Det er en reaktion på de meget blodige begivenheder og den særdeles uheldige retning, som demokratiudviklingen har taget.

Christian Friis Bach (R)
Udviklingsminister
Den hårde behandling af demonstranter fra det egyptiske militær, der har ført til over 400 dødsfald, får Danmark til at droppe samarbejdet med de egyptiske myndigheder.

"Det er en reaktion på de meget blodige begivenheder og den særdeles uheldige retning, som demokratiudviklingen har taget," siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R) til Berlingske.

Alt i alt er der tale om bistand for knap 30 millioner kroner, som dels går til at finansiere små virksomheder, skabe arbejdspladser i lavindkomstområder og job til Egyptens mange unge.

Danmark har to programmer med direkte samarbejde med den egyptiske regering og offentlige institutioner, og de skal nu stilles i bero. Det ene projekt står ILO - International Labour Organization under FN - for, mens det andet er under Verdensbanken.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024