Danmark investerer millioner i afrikanske bønder

KORT NYT: Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) lancerer i dag en landbrugsinvesteringsfond med 40 millioner danske statskroner. Fonden skal investere i landbrugs- og fødevareprojekter i udviklingslande.

Under et topmøde i Århus i dag, den 20. maj, lancerede handels- og udviklingsministeren en ny landbrugsinvesteringsfond, der i første omgang indebærer 40 millioner statslige kroner.

Fonden indgår i regeringens nye eksportstrategi og skal på kommerciel basis støtte investeringer i landbrugs- og fødevareprojekter i udviklingslande.

"Det er stor mundfuld at ville udrydde sult på globalt plan. Men det kan lade sig gøre, og danske landmænd og fødevareproducenter har mange af svarene på at skabe bæredygtig produktion af mad og dermed afhjælpe sultproblemerne på det afrikanske kontinent. Det skal vi udnytte," siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024