Investeringsfonde bliver mørklagt - igen

OFFENTLIGHED: Når virksomheder søger om f.eks. lån til projekter gennem Udviklingsfonden for Udviklingslande, skal de undtages aktindsigt, mener regeringen. KU og NGO-forum har tidligere advaret mod loven.
Kasper Frandsen

Såvel forskere som offentligheden generelt (qua medierne) har derfor en velberettiget interesse i at kunne opnå aktindsigt i eksempelvis spørgsmål om håndteringen af korruption og/eller menneskerettigheder i relation til IFU's investeringer.

Anja Hansen
Faglig sekretær for KU Uland

Offentligheden skal ikke have mulighed for at kigge danske virksomheder over skulderen, der søger om lån eller garantier til nye investeringer igennem Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) eller Investeringsfonden for Østlandene (IØ).

Således har regeringen netop fremsat et lovforslag om, at dokumenter om Investeringsfonden for Udviklingslandes (IFU) og Investeringsfonden for Østlandenes (IØ) "forretningsvirksomhed" friholdes aktindsigt.

"Hvis fondene ikke er i stand til at garantere deres samarbejdspartnere fuld fortrolighed, vil en række af virksomhederne efter Udenrigsministeriets vurdering fremover afstå fra at samarbejde med IFU og IØ," skriver Udenrigsministeriet i bemærkningerne til lovforslaget

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024