Konsulenter fik 375.000 kroner for at finde ny departementschef

JOB: Da Udenrigsministeriet skulle finde afløseren for daværende departementschef Claus Grube sidste år, hyrede man et konsulentbureau til at hjælpe med den proces. 

Ulrik Vestergaard Knudsen (billedet) blev i juni 2013 præsenteret som ny departementschef for Udenrigsministeriet. Et konsulentbureau fik 375.000 kr. for at hjælpe ministeriet i udvælgelsesprocessen.
Ulrik Vestergaard Knudsen (billedet) blev i juni 2013 præsenteret som ny departementschef for Udenrigsministeriet. Et konsulentbureau fik 375.000 kr. for at hjælpe ministeriet i udvælgelsesprocessen.Foto: um.dk
Kasper Frandsen
Fakta
Sådan findes en ny departementschef
Når en ny departementschef i Udenrigsministeriet skal findes, træffes den endelige beslutning i regeringens ansættelsesudvalg, hvor statsministeren, økonomi- og indenrigsministeren og finansministeren sidder.

Da Ulrik Vestergaard Knudsen blev ansat som departementschef, sad også daværende vækst- og erhervsminister Annette Vilhelmsen i udvalget, mens hun stadig var SF-formand.

Ansættelsesudvalget træffer sin beslutning på baggrund af en indstilling fra udenrigsministeren og departementscheferne i Statsministeriet og Finansministeriet.

En jobannonce var tilsyneladende ikke nok, da Udenrigsministeriet skulle hente ny departementschef, efter at Claus Grube i foråret 2013 annoncerede sin afsked.

I hvert fald hyrede Udenrigsministeriet konsulentbureauet Mercuri Urval, der ifølge deres hjemmeside "matcher … nøglepersoner med vores kunders strategiske behov”, til at hjælpe med at spotte den helt rigtige departementschef. 

Mercuri Urval fik 375.000 kr. for at løse den opgave, viser en aktindsigt i Udenrigsministeriets indkøb af med konsulentopgaver i 2013, som Altinget har fået. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024