Minister skal forklare post-2015-strategi

SPØRGSMÅL: Danmark skal presse på i EU for at sætte dansk aftryk på post-2015-målene. ”Vores mulighed for at råbe højt i verden er gennem EU,” lyder det fra Venstres udviklings- og EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.
Kasper Frandsen
Venstres udviklings- og EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, vil have udviklingsminister Christian Friis Bach til at svare på spørgsmål om regeringens strategi for en fælles europæisk dagsorden for nye 2015-mål.

"Som et lille land må vi erkende, at vores mulighed for at råbe højt i verden er gennem EU. Derfor er det centralt, at vi finder en fælles europæisk holdning og sætter et så stærkt dansk fingeraftryk på den som muligt," siger han.

EU-Kommissionen kom i juli med sit oplæg til EU's målsætninger for de nye mål, der skal erstatte 2015-målene. I 2013 skal FN diskutere, hvordan de nye mål skal se ud.

Jakob Ellemann-Jensen forventer, at regeringen og Venstre er på samme spor i denne sag.

Dokumentation

Her er spørgsmålene til ministeren:

Spørgsmålets ordlyd: 
Hvad er regeringens holdning til Europa-Kommissionens meddelelse: Beyond 2015: towards a comprehensive and integrated approach to financing poverty eradication and sustainable development (KOM (2013) 531 final), herunder til meddelelsens positive syn på behovet for at reformere de officielle bistandskriterier (Official Development Assistance, ODA), og det udprægede fokus på at benytte offentlige midler som løftestang for private investeringer?

Spørger: 
Jakob Ellemann-Jensen (V)

Spørgsmålets ordlyd: 
Hvordan mener ministeren, at man fra dansk side kan fremme EU-landenes fælles holdning til post-2015-rammen ved diskussionerne herom på FN's kommende Generalforsamling i 2013, og hvordan kan Danmark sikre, at EU-landene holdes fast på den fælles holdning i de efterfølgende forhandlinger i FN-systemet?

Spørger: 
Jakob Ellemann-Jensen (V)

 


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024