Venstre vil sikre penge til erhvervsindsatser

ERHVERSINDSATS: 100 mio. kr. skal bruges på sikkerhed og nødhjælp ved Afrikas Horn. Pengene var ellers øremærket erhvervsindsatser. Derfor vil V have svar på, hvordan penge fremover sikres til netop erhvervsindsatser.
Foto: Pernille Møller/Altinget.dk
Kasper Frandsen

Det er jo et fremragende formål. Det stiller jeg ikke spørgsmålstegn ved. Men det ændrer ikke ved, at det var penge, der var afsat til et andet formål, som jeg også synes, er vigtigt. Og som man syntes var vigtigt, da pengene blev øremærket.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Udviklingsordfører

Det har ikke været muligt at uddele 100 mio. kr. til erhvervsindsatser under Danida, som det ellers var planlagt.

Og det ærgrer Jakob Ellemann-Jensen, udviklingsordfører hos Venstre, der ønsker svar fra udviklingsminister Christian Friis Bach (R) om årsagen.

"Jeg vil gerne sikre, at øremærkede midler til erhvervsindsatser også går til erhvervsindsatser. Det er vigtigt at sikre økonomisk bæredygtige indsatser i udviklingslandene, fordi det er grundlaget for, at vores partnerlande kommer på fode og dermed selv kan finansiere deres egen udvikling," siger han til Altinget.dk.

Dokumentation

Jakob Ellemann-Jensens spørgsmål til udviklingsministeren:

Vil ministeren redegøre for baggrunden for, at det inden for Danidas erhvervsindsatser ikke har været muligt at gøre brug af de 100 mio. kr., som derfor nu i stedet overføres til støtte til fødevaresikkerhed og modstandskraft på Afrikas Horn, jf. URU alm. del - bilag 60?


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024