V til statsministeren: Er vores bistandspolitik umenneskelig?

SPØRGSMÅL: Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) anklagede i sidste uge blå blok for at føre ”umenneskelig” bistandspolitik. Venstre kræver svar på, om statsministeren er enig med sin partifælle.

Er statsministeren enig med udviklingsministeren i, at en udviklingsbistand på under 0,85 procent er umenneskelig, spørger Venstres udviklingsordfører, Jakob Ellemann-Jensen.&nbsp;<div><br></div>
Er statsministeren enig med udviklingsministeren i, at en udviklingsbistand på under 0,85 procent er umenneskelig, spørger Venstres udviklingsordfører, Jakob Ellemann-Jensen. 

Foto: Pernille Møller/Altinget.dk
Tyson W. Lyall
Fakta
Danmark bruger 0,85 af BNI på udviklingsbistand. Dermed er vi ét af fem lande, som opfylder FN's mål om at bruge 0,7 procent af BNI på udviklingsbistand. Sverige topper listen med 1,10 procent af BNI, mens Tyskland og Frankring eksempelvis ligger omkring 0,40 procent. USA's procentsats ligger på 0,19 procent.

Kilde: OECD

Er en udviklingsbistand på under 0,85 procent af BNI virkelig umenneskelig?

Det spørgsmål ønsker Venstre statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) svar på. Spørgsmålet er stillet, efter udviklingsminister Mogens Jensen i en artikel på Altinget i sidste uge anklagede blå blok for at føre en umenneskelig bistandspolitik.

”Det er umenneskeligt at ville skære på vores indsats i en tid, hvor behovet aldrig har været større,” sagde ministeren ved den lejlighed.

Dokumentation

Sådan lyder Venstres spørgsmål til statsministeren: 

Spørgsmål S 1022:
Er statsministeren enig med udviklingsministeren i, at en udviklingsbistand på under 0,85 procent er umenneskelig?

Spørgsmål S 1023:
Vil statsministeren i sin samtale med den tyske forbundskansler den 28. april 2015 rejse spørgsmålet om den, ifølge udviklingsministeren, umenneskeligt lave tyske udviklingsbistand på 0,38 pct. af BNI i 2013?


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024