Vejen mod nye 2015-mål er fuld af faldgruber

FN-TOPMØDE: Rammerne for en køreplan for afløseren for 2015-målene er ved at ligge klar. Men en besværlig klimadagsorden og kamp om finansiering kan spænde ben for et nyt sæt af mål, mener ekspert.
På FN-topmødet i disse dage skal man blandt andet diskutere, hvor langt man er nået med 2015-målene og en ny køreplan for de nye mål.
På FN-topmødet i disse dage skal man blandt andet diskutere, hvor langt man er nået med 2015-målene og en ny køreplan for de nye mål.Foto: Giro555
Kasper Frandsen

Man har ikke kunnet blive enige om, hvordan man skal bekæmpe klimaforandringer. Derfor frygter jeg, at den uenighed vil gøre det sværere at nå til enighed om udviklingsmålene.

Lars Engberg-Pedersen
Seniorforsker ved DIIS
Der venter en lang og besværlig proces fuld af faldgruber, før afløseren for FN's 2015-mål er i hus om godt to år.

FN holder i disse dage sin 68. generalforsamling i hovedkvarteret i New York, der er et af flere skridt på vejen til de nye mål - også kaldt 2030-målene. På FN-topmødet skal man blandt andet diskutere, hvor langt man er nået med 2015-målene, og lave en ny køreplan for de nye mål.

Der er lagt op til, at bæredygtighed i forhold til klima, miljø og naturressourcer skal indgå i de nye mål sammen med de udviklingsmål, der skal afløse 2015-målene.

Klimaforhandlingerne på globalt plan - som man blandt andet så det i København i 2009 - har haft det svært. Og ved at slå de to spor sammen risikerer man derfor, at en ny aftale om nye udviklingsmål får det svært, mener seniorforsker Lars Engberg-Pedersen fra DIIS.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024