Nye danske nødhjælpsbevillinger skal både bekæmpe sult og vise ’solidaritet’

Denne uge blev der udmøntet to ekstra nødhjælpsbevillinger til forskellige humanitære kriser på det afrikanske kontinent. Danmarks bidrag er småt i kroner og ører sammenlignet med andre donorer, men udtryk for et forstærket fokus på de kriser og konflikter, der opstår som følge af klimaforandringer.

Foto: Victor Engleert/NF/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Mandag kunne den danske regering annoncere en ekstra nødhjælpsbevilling på 100 millioner kroner til en flygtningeindsats i Sudan. Det blev meldt ud i forbindelse med den fransk-tyske-europæiske donorkonference i Paris, som foregik på etårsdagen for den genopblussede borgerkrig i det centralafrikanske land.

Minister for udvikling og global klimapolitik, Dan Jørgensen (S), kalder den humanitære situation i Sudan for ekstremt bekymrende.
”Den voldsomme fordrivelse af millioner af mennesker har skabt en af verdens mest komplekse humanitære kriser. Det har forfærdelige konsekvenser for civilbefolkningen, skaber ustabilitet i regionen og medfører et stort flygtningepres på allerede sårbare nabolande,” siger han i en pressemeddelelse om donationen.

I alt blev der mobiliseret cirka 15 milliarder kroner til krigshærgede Sudan på donorkonferencen. Man vurderer, at 25 millioner mennesker har brug for hjælp.

0:000:00