Professor: Lad os ikke gentage tåbeligheder i Arktis

Arktis giver verden en unik mulighed for at gentænke, hvordan vi skaber et bæredygtigt samfund og ikke gentager tåbeligheder fra andre dele af verden, pointerer en ekspert.

Andreas Krog

Opbygningen af infrastruktur, produktion og ressourceudvinding er ikke så fremskeden i Arktis, som resten af verden. Det giver en unik mulighed for at opbygge og udvikle en region med bæredygtighed i højsædet, påpegede professor Minik Rosing fra Københavns Universitet ved et arrangement om bæredygtighed i Arktis tirsdag i denne uge i Altingets gård i København arrangeret af den norske ambassade i Danmark.

“Bæredygtighedsproblemerne har hobet sig op foran os de sidste 100 år. Og vi har kun gjort meget lidt ved dem. Det er nok lidt meget at kræve, at Arktis kommer meget bedre ud af problemerne end resten af verden,” siger Minik Rosing og fortsætter:

“Men vi har alligevel et område, som med hensyn til infrastruktur og befolkningstal ikke er så fremskreden i sin opbygning, som resten af store dele af verden. Det betyder, at vi har en mulighed for at gentænke hvad det er vi gerne vil, hvis vi vil lave en bæredygtig udvikling og ikke gentage de samme tåbeligheder, som vi har gjort før.”

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024