Susie Jessen
 svarer 
Morten Dahlin

Susie Jessen (DD) spørger ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, om at skønne over, inden for hvilken økonomisk ramme man vil kunne udarbejde en tværgående evaluering af Balance I og Balance II, så der kan skabes et samlet, nuanceret og dybdegående overblik over erfaringerne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 20, Spørgsmål 6
Vil ministeren skønne over, inden for hvilken økonomisk ramme man vil kunne udarbejde en tværgående evaluering af Balance I og Balance II, så der kan skabes et samlet, nuanceret og dybdegående overblik over erfaringerne? Det bør lægges til grund, at evalueringen også belyser følgevirkningerne af udflytningerne, herunder at udflytningerne flere steder har medført en stigning i antallet af private arbejdspladser i lokalområdet.

Svar fra tirsdag den 9. april 2024
Det vil være en selvstændig opgave at udarbejde et oplæg til en evaluering, da der hertil kan anvendes en lang række forskellige datakilder og metoder. Det er dermed heller ikke muligt for mig at skønne en økonomisk ramme for en sådan evaluering.

Som det fremgik af samrådet d. 13. marts 2024, er det ikke min intention at foretage en tværgående evaluering af Balance I og Balance II. Jeg er meget opmærksom på, ikke at sætte en masse arbejde i gang, der blot medfører mere bureaukrati for skatteborgernes penge. Når der nu allerede findes så mange analyser af Bedre Balance I og II, herunder Finansministeriets rapport ”Erfaringsopsamling Bedre Balance” fra 2018, Indenrigsog Boligministeriets ”Fakta-ark: Status på Bedre Balance I og II” fra 2022 samt Rigsrevisionen i 2018 Beretning nr. 18/2017 om udflytning af statslige arbejdspladser, finder jeg det ikke relevant at lave en yderligere.

Morten Dahlin / Lise Marie Buhl Telefon 3392 3390 e-post [email protected]

Akt nr.: 385212 Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til ministeriet Dato: 9. april 202
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024