Efter fald i optag: Pædagogstuderende frygter mangel på uddannede pædagoger - også uden for de store byer

Der kan opstå pædagogmangel uden for de store byer som følge af vigende optag på pædagoguddannelserne her. Danske pædagogstuderende genkender tendensen og frygter, den fortsætter.

Pædagogstuderende er ofte ældre og mere veletablerede end andre studerende, og derfor er det svært for dem at starte på en uddannelse og æde det indkomsttab der er forbundet med det i disse år, lyder det fra de pædagogstuderende. <br>
Pædagogstuderende er ofte ældre og mere veletablerede end andre studerende, og derfor er det svært for dem at starte på en uddannelse og æde det indkomsttab der er forbundet med det i disse år, lyder det fra de pædagogstuderende.
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

De dalende optagetal på pædagoguddannelsen vidner om en kedelig tendens og peger ind i en fremtid med bred pædagogmangel - både i hovedstaden og i de små byer.

Det siger forperson for Pædagogstuderendes Landssammenslutning, Mikkel Bøgh Eriksen, til Altinget.

"Det er en tendens, der har været de sidste par år i optagetallene. Vi synes, det er meget vigtigt, der er pædagoguddannelser over hele landet. Vi ved, at hvis der ikke er det, så opstår der huller, hvor der ikke er uddannet personale til dagtilbudsområdet," siger han.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024