Tema: Hvordan har børn med særlige behov det i en inkluderende skole? 

Hvordan trives de børn, der er centrum for skolernes inklusionsarbejdet? Et panel giver deres bud på det spørgsmål på Altinget Børn. 

I den seneste folkeskoleaftale var spørgsmålet om inklusion sendt videre til et ekspertudvalg, der skal komme med bud på nye tiltag for specialundervisningen i folkeskolen. 
I den seneste folkeskoleaftale var spørgsmålet om inklusion sendt videre til et ekspertudvalg, der skal komme med bud på nye tiltag for specialundervisningen i folkeskolen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Katja Gregers Brock

Elever med særlige behov skal så vidt muligt deltage i skolegangen på lige fod med deres kammerater. Sådan har folkeskoleloven rammesat arbejdet med inklusion siden 2012, og siden har danske skoler arbejdet med at fastholde børn, der har støttebehov.

Men for skolelærere, pædagoger og PPR-psykologer har inklusionsarbejdet løbende været en udfordring. En undersøgelse fra Danmarks evalueringsinstitut, EVA, viste sidste år, at både lærere og PPR-psykologer kæmper med at finde ressourcer nok til både at tage hånd om børn med særlige behov og klassefællesskabet.

I den seneste folkeskoleaftale var spørgsmålet om inklusion sendt videre til et ekspertudvalg, der i starten af 2025 skal komme med bud på nye tiltag for specialundervisningen i folkeskolen, så flere elever kan blive i almenundervisningen.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024