Ny debat: Hvordan går det med bekæmpelsen af børnefattigdom?

Hvilke tandhjul bør der skrues på for at nedbringe antallet af børn, der vokser op i fattigdom, og hvordan skal fattigdom overhovedet opgøres? Altinget Børn tager i de kommende uger livtag med debatten om børnefattigdom i Danmark.

Opgørelsen af antallet af fattige børn har gennem årende været kilde til politisk diskussion. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)<br>
Opgørelsen af antallet af fattige børn har gennem årende været kilde til politisk diskussion. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Regeringen og støttepartierne har det som erklæret mål at bekæmpe børnefattigdom.

Til at indfri den ambition er der nedsat en Ydelseskommission, der skal gentænke kontanthjælpssystemet, og der skal indføres en ny fattigdomsgrænse, så udviklingen kan måles.

Men er det nok? Hvilke tandhjul bør der ellers skrues på fra politisk side for at nedbringe antallet af børn, der vokser op i fattigdom? Og hvordan går det egentlig med at indfri ambitionen, der blev søsat i forbindelse med regeringsskiftet?

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024