Politikernes retorik om handicap bekymrer forsker: Det er noget, der rammer børnene

Den negative politiske retorik om, at mennesker med handicap er en byrde for samfundet, siver ud til kommunen og sagsbehandlerne og ender hos børn og unge med handicap. Effekten er skadelig, mener handicapforsker Emil Søbjerg Falster, der er aktuel med en bog om, hvordan mennesker med handicap bliver diskrimineret i store dele af samfundet. 
 

Unge med handicap kender godt gøgeungeretorikken på handicapområdet, fortæller Emil Søbjerg Falster. "De vil fandme ikke være sådan en,” siger han. 
Unge med handicap kender godt gøgeungeretorikken på handicapområdet, fortæller Emil Søbjerg Falster. "De vil fandme ikke være sådan en,” siger han. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Katja Gregers Brock

Forestil dig et barn, der har en fysisk funktionsnedsættelse og derfor bruger kørestol.

Barnet er vokset, og nu er kørestolen blevet for lille. Forældrene har ellers kontaktet kommunen i god tid for at få tilskud til en ny.

Men det trækker ud, for kommunen stiller spørgsmålstegn ved, om barnet reelt har behov for en kørestol. Alt imens forældrene bokser med kommunen, må barnet blive hjemme fra skole og vente på et alderssvarende hjælpemiddel. Barnet er nu smerteligt bevidst om, at dets handicap er til ”besvær” – for de voksne og for systemet.  

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024