Lotte Rod
 svarer 
Christina Egelund

Er det en god idé at forkorte pædagoguddannelsen?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 937

Mener ministeren, at det er en god idé at forkorte pædagoguddannelsen?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra fredag den 17. maj 2024

Regeringen har ambitioner om en større grundlæggende reform af de velfærdsrettede professionsbacheloruddannelser, herunder af pædagoguddannelsen.

Det er der behov for, hvis vi skal medvirke til både at løse rekrutteringsudfordringerne på området og udfordringerne med kvalitet i den pædagogiske praksis.

Jeg finder det ikke hensigtsmæssigt på nuværende tidspunkt at kommentere konkret på spørgsmålet om pædagoguddannelsens længde. Jeg forventer senere på året at kunne præsentere en samlet reform af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser, der har fokus på både vejene ind, opbygningen af og indholdet i professionsuddannelserne.

Jeg ser frem til at kunne tage fat på de vigtige politiske drøftelser om blandt andet pædagoguddannelsen.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024