Ellemann vil sikre lejere bedre ved konkurser

NY LEJELOV: Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) bebuder lovændring, der skal sikre, at lejere i såkaldt uregulerede kommuner kan få udført påtrængende vedligeholdelsesarbejde, hvis deres udlejer er gået konkurs.
Jørgen Skadhede

Vi er meget tilfredse med, at ministeren nu tager skridt til at sikre lejerne bedre. Men vi har altså også ventet på det i over fire år.

Thomas Jensen
Boligordfører, S
I finanskrisens kølvand er en del udlejere og ejendomsselskaber blevet fanget på det forkerte ben. På grund af disse konkurser står tusindvis af lejere i øjeblikket i en usikker situation.

Ikke mindst i de såkaldt uregulerede kommuner hovedsageligt i provinsen, hvor dele af lejeloven ikke gælder.

Her har lejerne i konkursramte ejendomme ikke haft mulighed for at kræve, at konkursboet skal betale for påtrængende vedligeholdelsesarbejde som et utæt tag, skimmelsvamp eller halvfærdige renoveringer.

Hidtil er det kun huslejenævnene i de regulerede kommuner, som har kunnet påbyde et konkursbo at få udført arbejdet. Men det vil indenrigs- og socialminister Karen Ellemann nu ændre på.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024