Kritik: Forsamlingshuslov har ringe værdi

LOVÆNDRING: Regeringen vil styrke udviklingen i landdistrikterne. Derfor får kommunerne mulighed for at give byfornyelsesstøtte til forsamlingshuse. Men det har ringe værdi, så længe der ikke må gives støtte til at renovere køkkenerne, lyder kritikken.
Forsamlingshuse kan snart også få del i byfornyelsesmidler. Men det hjælper ikke meget, når der ikke kan gives støtte til køkkenrenoveringer, og der ikke følger flere penge med, lyder kritikken.
Forsamlingshuse kan snart også få del i byfornyelsesmidler. Men det hjælper ikke meget, når der ikke kan gives støtte til køkkenrenoveringer, og der ikke følger flere penge med, lyder kritikken. Foto: flickr.com
Jørgen Skadhede

Jeg kan ikke forstå, at køkkenerne ikke er med. De er krumtappen i at kunne bruge forsamlingshusene. Mange står over for en lukning, netop fordi de mangler tidssvarende køkkenforhold.

Carsten Abild
Formand for Landsbyerne i Danmark
Fakta
Forsamlingshuse på retur

Der findes ca. 1250 forsamlingshuse i Danmark.

Ca. 50 forsamlingshuse er blevet nedlagt de sidste ti år.

I 1960'erne var der ca. 1700 forsamlingshuse.


Kilde: Landsbyerne i Danmark
Nyt tag og nye vinduer redder ikke et forsamlingshus, hvis køkkenet ikke er tidssvarende.

Sådan lyder kritikken fra flere aktører, der undrer sig over, at indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) har valgt at ignorere en væsentlig pointe fra høringssvarene til den nye byfornyelseslov L44.

Et centralt punkt i lovændringen er, at kommunerne nu får mulighed for at give byfornyelsesstøtte til nedslidte forsamlingshuse.

Forslaget er en del af regeringens og ikke mindst Venstres strategi for at styrke udviklingen i yderområderne og modvirke affolkningen af dem.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024