Organisationer raser over udkast til ny lejelov

NY LEJELOV: Både lejernes og udlejernes organisation føler sig forbigået i regeringens udkast til en ny lejelov. De er især provokeret over, at regeringen ser bort fra forslag, som organisationerne for en gangs skyld ellers er enige om.
Jørgen Skadhede

Når man begynder at plukke i noget, der er færdigforhandlet, så forskyder man den samlede balance, som er så vigtig i lejelovgivningen.

Helene Toxværd
Formand for LLO
Regeringen har med sit udkast til en ny lejelov gjort sig uhyre upopulær hos både lejernes og udlejernes organisation.

Både Lejernes LO og Ejendomsforeningen Danmark raser over udkastet, fordi det forbigår en lang række punkter til ændringer og regelforenklinger, som de to parter blev enige om i 2008 efter flere års forhandlinger.

De to interesseorganisationer, der ellers sjældent er enige om noget som helst, mener samstemmende, at regeringen burde have taget hele pakken på den såkaldte enighedsliste.

"Vi giver og tager i sådan en forhandling, så det er stærkt provokerende, når man ikke tager de punkter med, som betaler os for vores velvillighed. Det er trist, for det er historisk, at vi har kunnet blive enige om så meget. Det er aldrig sket før," siger Torben Christensen direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024