Salg af jord afgørende for helhedsplan i Gellerup

HELHEDSPLAN: Den storstilede helhedsplan for Gellerupparken i Århus kan kun blive til virkelighed, hvis en lovændring giver boligforeningen mulighed for at bruge indtægterne fra jordsalg. Socialministeren er fortsat i tænkeboks.
Udsnit af Gellerupparken set fra luften. Ringvejen kan ses øverst til højre.
Udsnit af Gellerupparken set fra luften. Ringvejen kan ses øverst til højre.Foto: brabrandbolig.dk
Jørgen Skadhede

Hvis man ikke vil være med til det her, så kommer der ingen helhedsplan.

Torben Overgaard
Direktør i Brabrand Boligforening
En afgørende forudsætning for, at den storstilede helhedsplan for Gellerupparken i Århus bliver til virkelighed, er endnu ikke på plads.

Den nuværende lovgivning tillader nemlig ikke, at Brabrand Boligforening kan gøre brug af indtægterne fra det planlagte salg af et større jordareal langs ringvejen, som er ejet af en af de lokale boligafdelinger under Brabrand Boligselskab.

Jorden vil være interessant for mange virksomheder til domiciler, og i bedste fald kan jordsalget give indtægter for op mod 200 millioner kroner, vurderer Brabrand Boligforening.

"Det er en afgørende forudsætning, hvis vi skal kunne løfte vores del af den økonomiske byrde, der ligger i at lave en helhedsplan, hvor den samlede investering er flere milliarder. Det nødvendigt, at der findes temmelig mange millioner kroner alene til udviklingsarbejdet," siger Torben Overgaard, direktør i Brabrand Boligforening.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024