Landsbyggefonden slipper for at betale for universitetsboliger

UNIVERSITETSBOLIGER: Efter hård kritik fra DF og Landsbyggefonden slipper fonden nu for at yde millionstøtte til byggeriet af ungdomsboliger ved universiteterne. En kovending fra S tvinger regeringen til at finde pengene et andet sted.
Jørgen Skadhede

Vi vil gerne have disse boliger. Men vi synes, det er utilstedeligt at Landsbyggefonden skal betale for boliger til udenlandske studerende.

Anita Knakkergaard (DF)
Boligordfører
Fakta
Universitetsnære ungdomsboliger

Lovforslaget skal bane vejen for opførelsen af cirka 725 ungdomsboliger over de næste fem år på universiteternes campusområder. Fordelingen ventes at være:

475 boliger i København
150 boliger i Århus
100 boliger i Odense

Beboerne i landets almene boliger slipper for at betale cirka 50 millioner kroner for opførelsen af 725 ungdomsboliger på universiteternes campusområder.

Regeringen ville ellers med Socialdemokraternes støtte bruge beboernes opsparede midler i Landsbyggefonden som en del af finansieringen af boligerne.

Men efter hård kritik fra Dansk Folkeparti og Landsbyggefonden selv er Socialdemokraterne nu vendt på en tallerken. Det tvinger regeringen og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) til at finde pengene et andet sted.

Minister tvunget til ændringer
Hun har nu givet S og DF tilsagn om at ændre finansieringen af boligerne, hvoraf halvdelen er reserveret til udenlandske studerende, og som kommunerne ikke får anvisningsret til.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024