Almene boliger får ikke vurderingsrabat

VURDERINGSROD: De almene boligorgansationer kan ikke forstå, at regeringens nedslag på vurderinger af ejerboliger ikke skal gælde alle boliger. "Det må være en fejl," lyder det fra BL.
Både de almene boligorganisationer og andelsboligforeningerne mener, at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) kan forbedre loven om udskydelse og ændring af ejendomsvurderingerne.
Både de almene boligorganisationer og andelsboligforeningerne mener, at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) kan forbedre loven om udskydelse og ændring af ejendomsvurderingerne. Foto: PR-foto/Skatteministeriet
Mads Bang

Samlet er der på baggrund af Rigsrevisionens rapport om ejendomsvurderingerne ikke belæg for den forskelsbehandling mellem ejer- og lejeboliger, som lovforslaget lægger op til, snarere tværtimod.

Høringssvar, BL
Danmarks Almene Boliger
Fakta

Ejerrabatten

Den forlængede 2011-vurdering bliver sat ned med 2,5 procent for alle ejerboliger. Den samlede nedsættelse for boligejerne kan nå op imod 5 pct., da den forventede gennemsnitlige stigning i vurderingerne fra 2011 til 2013 på ca. 2 pct. ikke slår igennem, når 2011-vurderingen forlænges.


Kilde: Skatteministeriet
Skatteminister Holger K. Nielsen har foreslået at give de private boligejere rabat på ejendomsvurderingen. Det vækker undren hos BL, de almene boligers organisation, at det kun er boligejerne, som får rabat.

"Vi synes, det er helt uforståeligt. Angiveligt er argumentet, at vurderingen af ejerboliger er usikker, og så har man for en sikkerheds skyld lavet et nedslag, men i Rigsrevisionens rapport virker det, som om der er en større usikkerhed i vurderingen af erhvervsejendomme, som vi hører under," siger Bent Madsen, direktør i BL.

Han mener, at det er helt uforståeligt, at regeringen og Enhedslisten, som nåede frem til aftalen om nedslaget i vurderingerne, helt har glemt den ene million mennesker, som bor i almene boliger. Og som betaler omkring 1,6 milliarder kroner i ejendomsskatter om året.

"Når der tilsyneladende er en større usikkerhed på erhvervsejendomme, så bør man forholde sig til det. Man har ligesom glemt det i første omgang," konstaterer Bent Madsen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024