Almene boliger i sol-kapløb med parcelhuse

SOLCELLER: De almene boligorganisationer og deres beboere får nu mulighed for at tænde for solcellestrømmen. Men der bliver kamp om at få den høje støttesats med parcelhusejerne.
Mads Bang
Fakta
Private boligejere, almennyttige boligforeninger og andelsboligforeninger, der får tilsagn under den første pulje, vil få en forhøjet støtte på 1,30 kr/kWh, der sendes ud på elnettet. Alle andre får 60 øre/kWh de første ti år, og 40 øre/kWh i de efterfølgende ti år.

Kilde: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet
Solcelleloven har været i krydsild og er blevet sammenlignet med en ost, fordi der bliver ved med at være huller, hver gang man skærer en skive af. I denne uge bliver der rettet op på nogle af de problemer, som har bremset almene boligorganisationer fra at etablere solcelleanlæg.

Den største udfordring for almene boligselskaber, der er interesserede i solcellestrøm, er nu at sikre sig del af den kvote, som giver den højeste tilskudssats.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard understregede i forbindelse med fremlæggelsen af solcelleaftalen, at hensigten var at også den almene sektor skulle med på solcellebølgen.

Det viste sig dog hurtigt, at klima- og energiministerens lov ikke tog højde for en lang række specifikke problemstillinger i den almene sektor. Blandt andet kunne en boligafdeling kun modregne det fælles forbrug i vaskerier og belysning på fællesområder – ikke beboernes forbrug.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024