Debat

Danske Service: Skær ikke boligjobordningen over én kam i finanslovsforhandlingerne

Finanslovsforhandlingerne spidser til, og støttepartierne står igen i kø for at afskaffe boligjobordningen. Her er det vigtigt, at servicefradraget ikke bliver et uskyldigt offer i en unuanceret debat - for servicedelen har fortsat en berettigelse, skriver Malene Jæpelt, sekretariatsleder i Danske Service.

Servicefradraget tjener et vigtigt formål, både mens vi er i en sundhedskrise, og når vi kan vinke farvel til den, skriver Malene Jæpelt, sekretariatsleder i Danske Service.
Servicefradraget tjener et vigtigt formål, både mens vi er i en sundhedskrise, og når vi kan vinke farvel til den, skriver Malene Jæpelt, sekretariatsleder i Danske Service.Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Malene Jæpelt
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Slutspurten i finanslovsforhandlinger er i gang. Desværre kan vi konstatere, at støttepartierne stadig står i kø for at afskaffe boligjobordningen.

Der er lagt op til en stram finanslov – og Enhedslisten, SF og Radikale er i den henseende ude efter ordningen med henvisning til, at det er ’gak at puste til økonomien med håndværkerfradraget’.

Her hopper kæden af. Som så ofte kædes de to fradrag sammen, og det er ærgerligt, da der er tale om to forskellige brancher.

Selvom både håndværksfradraget og servicefradraget er en del af boligjobordningen, adskiller brancherne sig markant fra hinanden. 

Der må være tale om en forglemmelse

De to fradrag tjener vidt forskellige formål, og servicedelen har stadig sin berettigelse. Men ingen af partierne forholder sig til servicedelen af ordningen, når der tales om at afskaffe ordningen.

Når rengøringsbranchen forties, må vi fra branchens side antage, at det skyldes en forglemmelse, da vi ikke kan forestille os, at respekten for branchen ligger på så lille et sted, at man ikke anerkender dens eksistens i så væsentlig en diskussion.

Særligt ikke i en tid, hvor stigende smittetryk igen sætter fokus på behovet for rigtig rengøring og god hygiejne.

Servicefradraget er med til at øge markedet for rengøring i private hjem og sikre skattekroner ved at vaske sort arbejde hvidt.

Malene Jæpelt
Sekretariatsleder, Danske Service

Skær ikke boligjobordningen over én kam

Rengøringsbranchen har løst en samfundskritisk opgave i snart to år. Derfor er det også fornuftigt, at servicefradraget, i en tid med nye corona-varianter og stigende smittetryk, bliver på dets nuværende niveau og stimulerer ønsket om et hygiejnisk hjemmekontor og holder vira ud i strakt arm.

Men også på den anden side af pandemien har fradraget fortsat en berettigelse. Servicefradraget er med til at øge markedet for rengøring i private hjem og sikre skattekroner ved at vaske sort arbejde hvidt.

Hos Danske Service er vores besked derfor klar: Skær ikke boligjobordningen over én kam i finanslovsforhandlingerne.

Servicefradraget tjener et vigtigt formål, både mens vi er i en sundhedskrise, og når vi kan vinke farvel til den.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Malene Jæpelt

Chefkonsulent, Dansk Erhverv
cand.scient.pol (2010)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024