Denne uge på Bolig (11)

DET SKER: I denne uge er der et åbent samråd, der afholdes af udvalget for Landdistrikter og Øer. Ministeren for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) deltager i mødet på forespørgsel fra udvalget, der vil diskutere landdistrikternes udvikling i forbindelse med nye krav af oliefyr.
Foto: Colourbox
Fakta
Hvis du har et arrangement, der skal med i næste uge kalender, skriv til [email protected]
Ministeren:
Tirsdag 13. marts deltager by, bolig og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) i et åbent samråd på forespørgsel af Udvalget for Landdistrikter og Øer.

Dagen efter skal ministeren til Spørgetid i Folketing i forbindelse med et spørgsmål af Anni Matthiesen (V): Hvorledes ser ministeren, at »bonderøve«, jf. tv-programmet på DR, og musikanter kan løse udfordringen med at sikre en positiv befolkningsudvikling i udkantsområderne?

Torsdag 15. og fredag 16. marts deltager ministeren i Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg.

Fredag 16. marts besøger ministeren Skagen.

Folketinget:
Forespørgsel til ministeren for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen af Mette Hjermind Dencker (DF) m.fl. om vækst i udkantsområder. Det ventes foretaget torsdag den 22. marts 2012. (Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 27. marts 2012)

Åbent samråd:
Tirsdag 13. marts afholder udvalget for Landdistrikter og Øer et åbent samråd om, hvilke konsekvenser et krav om udskiftning af oliefyr vil få for udviklingen i landdistrikterne

Udvalget har kaldt ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, i åbent samråd, om hvilke konsekvenser det vil få for udviklingen i landdistrikterne, hvis der bliver indført et krav om, at oliefyr skal være udskiftet i 2015/2017.

Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 13. marts 2012 i værelse 2-133 på Christiansborg. Samrådet forventes af starte kl. 10.15.

Udvalget har anmodet ministeren om at redegøre for:
  • Hvilke konsekvenser det vil få for udviklingen i landdistrikterne, hvis der bliver indført et krav om, at oliefyr skal være udskiftet i 2015/2017 til en pris på op til 150.000 kr.. Spørgsmålet skal bl.a. ses i lyset af, at realkreditinstitutter ikke vil yde boliglån, hvis et hus har en mindre værdi end 500.000 kr.
  • Hvilke konsekvenser et sådant krav vil få for virksomheder og landbrug i landdistrikterne i forhold til, at bankerne er meget tilbageholdende med at yde lån til landbrug og virksomheder i landdistrikterne.

 

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske af Hans Christian Schmidt (V).

Andre arrangementer:
Mandag 12. marts er der en reception for Boligforeningen AAB, da de fylder 100 år og inviterer derfor venner og samarbejdspartnere. 

Torsdag 15. marts afholder "Klar til Femeren Bælt" et netværksmøde i gruppen, hvor du kan deltage og få den nyeste information om de store anlægsopgaver til 140 mia. kr. På dagen kan du desuden netværke med andre virksomheder.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024