Debat

EL til K på Frederiksberg: Tag nogle af bilisternes privilegier i bytte for betalbare boliger og grønne åndehuller

Anders Storgaard (K) vil prioritere grønne områder højere end betalbare boliger. Men den modsætning er lodret forkert. I stedet burde man nedlægge parkeringspladser og på den måde få plads til både boliger og parker, skriver Rasmus Holme (EL). 

Hvis man ønsker at frede alle bilisternes asfalterede arealer på
Frederiksberg, så er det korrekt, at man ikke både kan få både mere grønt og
flere betalbare boliger, skriver Rasmus Holme (EL).
Hvis man ønsker at frede alle bilisternes asfalterede arealer på Frederiksberg, så er det korrekt, at man ikke både kan få både mere grønt og flere betalbare boliger, skriver Rasmus Holme (EL).Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Rasmus Holme Nielsen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Forleden skrev min konservative kollega i Frederiksbergs kommunalbestyrelse Anders Storgaard, at han ville prioritere grønne områder højere end betalbare boliger. Men modsætningen er efter min bedste vurdering falsk, om end den er let at kommunikere. 

Modsætning er nemlig lodret forkert. Men én ting har Storgaard dog ret i. Det er helt korrekt, at vi i Enhedslisten – og i det nye flertal på Frederiksberg i øvrigt – ønsker en mere blandet by.

Mere og mere af vores by bliver opkøbt af Heimstaden, Blackstone, Kereby og alle de andre boligspekulanter, der dag for dag fjerner betalbare boliger på det Frederiksbergske bykort ved at opkøbe dem, lave smårenovationer for derefter at hæve huslejerne til en hylde, hvor det kun er frederiksbergborgere med direktørlønninger, der kan være med. 

Derfor skal vi i modsætning til det tidligere konservative styre modgå denne udvikling ved at bygge nye højkvalitets almene boliger til almindelige mennesker.

At give Christiansborg ansvaret for den blandede by, er lige godt det samme som at kaste den på møddingen

Rasmus Holme

For i modsætning til Storgaard, der i sit debatindlæg udelukkende peger på redskaber, der ikke kan besluttes inden for kommunal lovgivning, så har vi arbejdshandskerne på og arbejder for at bevare Frederiksberg som en blandet by for sygeplejersken, sosu’en og stilladsarbejderen.

Et er, at alle kollegaer i kommunalbestyrelsen burde tage arbejdshandsken op i stedet for at kaste både handsken og håndklædet i ringen. Noget andet er at modsætningen ikke passer.

For selv efter at have læst Storgaards overbevisende argumentation, så må man stille sig selv spørgsmålet. Består Frederiksberg virkeligt ikke af andet end grønne områder og boliger? Er der virkeligt ikke andre ting i vores by, vi kunne nedprioritere for at skabe plads til både natur og boliger?

Jo, selvfølgeligt er der det. På Frederiksberg har vi blandt andet 25.000 parkeringspladser svarende til cirka 27 fodboldbaner. For hver 1000 parkeringspladser vi i Enhedslisten kan få Storgaard og hans konservative bilistkammersjukker med på at nedlægge, så ville vi kunne anlægge grønne åndehuller på størrelse med en fodboldbane.

Prioriter boliger over parkeringspladser
Desværre må jeg og mine lønmodtagerkammerater med hang til grønne områder nok se langt efter de konservatives ønske om at nedlægge parkeringspladser. Selvom man skulle synes, at betalbare hjem til almindelige mennesker og deres ret til at trække vejret i grønne åndehuller burde veje højere end det mindretal af borgere, der ønsker en bil.

Med andre ord. Hvis man ønsker at frede alle bilisternes asfalterede arealer på Frederiksberg, så er det korrekt, at man ikke både kan få både mere grønt og flere betalbare boliger. For det er rigtigt som Storgaard skriver. Politik handler om prioritering. 

Men hvor han er klar til at kaste ansvaret for den blandede by i armene på politikerne på Christiansborg, så vil vi i Enhedslisten på Frederiksberg tage ansvar og gøre noget ved problemet.

Læs også

Vi vil en anden vej. For at give Christiansborg ansvaret for den blandede by, er lige godt det samme som at kaste den på møddingen. For den regering, som Storgaard vil give ansvaret, er ikke en regering, der vil lave progressiv boligbeskatning.

Det er derimod en regering, som giver skattelettelser til netop de boligspekulanter, der hver eneste dag river det blandede Frederiksberg ned. 

Så kære Anders. Hermed det ærlige svar du eftersøgte. Jeg er klar til at tage noget af byen tilbage fra bilerne. Tage nogle af bilisternes privilegier og i stedet prioritere både betalbare boliger og grønne åndehuller. 

Rettet klokken 15.00: Af en tidligere version af indlægget fremgik det, at Konservative er en del af finansloven. Det er de ikke, hvorfor dette er blevet rettet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Holme Nielsen

Kommunalbestyrelsesmedlem (EL), Frederiksberg Kommune, hovedbestyrelsesmedlem, Enhedslisten, Formand, Klima-, Plan- og Boligudvalget, Frederiksberg Kommune
lærer (Københavns Professionshøjskole)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024