Fald i antallet af udsættelser

KORT NYT: Tal fra KAB og DAB viser, at antallet af boligudsættelser for første gang i mange år er faldet. Boligminister Carsten Hansen (S) vil have antallet endnu længere ned.

KAB har oplevet et fald fra 495 udsatte lejere i 2011 til 376 i 2012. En nedgang på 24 procent. Hos Dansk Almennyttigt Boligselskab, DAB, er tendensen den samme, men mindre markant. Her har man oplevet et fald fra 341 udsættelser i 2011 til 336 i 2012. 

At færre lejere bliver sat på gaden af fogeden, er noget, der glæder boligminister Carsten Hansen, der dog vil have antallet af udsættelser endnu længere ned. Ministeren peger på afskaffelsen af de lave kontanthjælpsydelser og bedre gældsrådgivning som årsag til den positive udvikling.

"De lave kontanthjælpsydelser er væk og det har stabiliseret mange lejeres økonomi. Samtidig har mange kommuner og boligselskaber arbejdet meget professionelt med gældsrådgivning af de lejere, der har økonomiske problemer. Det er også en stærk årsag til, at tallet er faldet. Men vi må ikke stoppe her, for på trods faldet er det samlede antal, der sættes ud stadig alt for højt. Derfor vil vi følge udviklingen nøje," siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024