Flexboliger i modvind

FLEXBOLIG: Realkreditrådet er kritisk over for et lovforslag fra Boligministeriet om såkaldte flexboliger i landdistrikterne. Boligminister Carsten Hansen (S) mener, at ministeriet har fundet den bedste løsning.
Mads Bang
Fakta
En sælger eller en evt. køber vil for en bolig med - såvel som uden - "flexboligtilladelse" kunne anmode kommunen om en tilkendegivelse af, om man er indstillet på at meddele flexboligtilladelse til den nye ejer.

Kilde: Udkast til lov om flexboliger

Var det noget med en ekstra bolig på landet? Det er billigt, og du kan få kommunens velsignelse til ikke at have helårsbolig på trods af bopælspligten.

Sådan lyder det gode tilbud, som boligminister Carsten Hansen (S) gerne vil give danskerne. Men nu stiller Realkreditrådet spørgsmålstegn ved, om boligkøberne får den fornødne sikkerhed i det nye tilbud. 

Boligministeriet har netop haft et lovudkast i høring. Forslaget, som skal åbne for dét, ministeriet har døbt flexboliger, betyder, at kommunalbestyrelserne i de enkelte kommuner kan give tilladelse til, at en ejer benytter en helårsbolig som fritidsbolig.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024