Folk i arbejde flytter til storbyerne

KORT NYT: Folk i job flytter i stadigt højere grad til landets storbyer. Samtidig flytter flere arbejdsløse og førtidspensionister til udkantsområderne.
Foto: Colourbox.dk
Nikolaj L. Simonsen
Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, bekræfter, hvad man efterhånden har hørt før: Folk med gode lønninger flytter fra landområderne til storbyområderne.

Hvad, der er mere bemærkelsesværdigt, er AE's konklusion, at ingen landsdel har oplevet vækst i tilflytningen til storby af både gruppen af lønmodtagere på højeste- og mellemniveau - og gruppen af arbejdsløse og pensionister.

AE advarer, at denne tendens skaber en 'dobbeltudfordring' for arbejdsmarkedet. Når arbejdsløse flytter fra byerne til udkantsområder, risikerer de at blive fastholdt i arbejdsløshed, fordi jobmulighederne her er mindre end i storbyområderne.

Fra 2009 til 2011 flyttede 362.000 danskere fra en kommune til en anden. Af disse var 195.000 i beskæftigelse. Hele 125.000 af de beskæftigede flyttede til Hovedstadsområdet og Østjylland, mens kun 68.000 flyttede til andre dele af landet.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024