Julesamtale med Ole Birk Olesen

JULEKALENDER: Mens politikerlede fik ham til at forlade sit job som politisk journalist, gav muligheden for at sige sin mening Ole Birk Olesen smag for jobbet som politiker. Og så kan han godt lide Grundtvig og zombier.
Foto: Jon David Finsen/Altinget.dk
Jon David Finsen

Den rigtige politiske kamp - der, hvor der er noget at vinde og tabe - er den, der kan rykke ved folkestemningen frem for bare at følge den.

Ole Birk Olesen
Finansordfører, Liberal Alliance
Fakta

Ole Birk Olesen, født 21. december 1972 i Gram, søn af fhv. gårdejer Nis Olesen og fhv. kontorassistent Margit Olesen. Gift med fotograf Sif Meincke.

Han er uddannet fra Journalisthøjskolen i 1999 og arbejdede frem til 2007 på Ekstra Bladet, Berlingske og 180Grader.

Har været medlem af Folketinget for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds fra 15. september 2011.

Kommunalordfører fra 2013, finansordfører fra 2012, skatteordfører fra 2011 og boligordfører fra 2013.


Kilde: ft.dk
Hvorfor gik du ind i politik?
Det var en naturlig udvikling. Jeg startede som journalist med den tro, at jeg kunne frelse verden ved at få sandheden frem. Det prøvde jeg så i en årrække hos blandt andet Berlingske. Da jeg forlod Berlingske i 2007 og stiftede 180Grader, havde jeg været på Christiansborg som journalist i otte år. Og dengang var jeg da godt nok led og ked af politikere.

Når jeg som journalist ringede til politikere, var jeg træt af ikke at kunne komme ind til et rigtigt menneske. I stedet var det som en spindoktor med armen oppe i bagen på en politiker.

I min tid som redaktør for 180Grader blev jeg så meningsdanner. Her fik jeg mulighed for at lufte mine egne holdninger, og så blev det en slags naturlig overgang til at gå ind i Liberal Alliance og stille op til Folketinget for at arbejde konkret for at gøre de holdninger til virkelighed.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?
Oven over alle de konkrete politiske holdninger svæver ideen om, at "frihed duer til alt godt", som Grundtvig sagde. Vi skal i videst muligt omfang indrette vores samfund på en sådan måde, så folk har ret og mulighed for at gøre, hvad de vil med deres liv og de ting, som de selv skaber - så længe man ikke skader andre.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024