Om  
Jørgen Grønborg

Mindeord: Advokat Jørgen Grønborg (83)

Plesner Advokatpartnerselskab ved Tom Kári Kristánsson og Peter Fogh skriver mindeord om advokat Jørgen Grønborg, Charlottenlund, der er død, 83 år gammel.

Redaktionen

Vi modtog i sidste uge den triste besked om, at vor tidligere partner, Jørgen Grønborg, pludselig var afgået ved døden.

Jørgen Grønborg var bredt anerkendt som en blændende jurist og var indbegrebet af en klassisk advokat som "våbendrager" for sine klienter. Han var altid til rådighed for sine klienter og varetog sine klienters interesser på allerbedste vis.

Som den meget dygtige procedureadvokat han var, gav Jørgen Grønborg jævnligt møde for både voldgiftsretter og domstole, hvor han førte omfattende og principielle sager. Jørgen Grønborg blev også udpeget af myndighederne til udspørger i flere undersøgelseskommissioner.

Jørgen Grønborg var en drivende kraft i udviklingen af det advokatfirma, der i dag bærer navnet Plesner Advokatpartnerselskab. Han var med til de første fusioner i starten af 1990'erne, og indtil han udtrådte i 2007, da han var fyldt 70 år. Jørgen Grønborg bevarede heldigvis sin stærke tilknytning til firmaet lige indtil sin død, og vi havde fornøjelsen i firmaet at møde Jørgen for ganske få uger siden.

Han er således en meget vigtig del af det fundament, hvorpå Plesner står i dag.

Også inden for det kollegiale arbejde ydede Jørgen Grønborg en stor indsats. Han var medlem af Advokatrådet fra 1977 til 1985, og har derudover været præsident i 1987 for den europæiske advokatorganisation CCBE, hvor han således varetog alle europæiske advokaters interesser på internationelt niveau.

Jørgen Grønborg satte de advokatetiske principper meget højt og var i det hele taget et stort menneske, men også et meget beskedent menneske.

Og i forbindelse med PFA-sagen, hvor Jørgen Grønborg orienterede de relevante myndigheder om nogle problematiske garantier, foretog Jørgen Grønborg den rigtige - men også utroligt vanskelige - vurdering af advokaters tavshedspligt, omend han måtte helt til Østre Landsret og Højesteret for at få det bekræftet.

Jørgen Grønborg vil blive dybt savnet, men også altid husket i Plesner.

Vores tanker går til hans hustru og fortrolige gennem mange år, Hanne Grønborg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Grønborg

Advokat (H), Plesner
cand.jur. (Aarhus Uni. 1959)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024