Ny energimærkeordning bør gælde alle hushandler

ENERGIMÆRKNING: Kritik af lovforslag til en ny energimærkeordning. Konstruktørforeningen mener, at ejendomme, som sælges uden om mægler, også skal omfattes af lovforslaget.
Den ny energimærkeordning bør omfatte alle hushandler, mener Konstruktørforeningen.
Den ny energimærkeordning bør omfatte alle hushandler, mener Konstruktørforeningen.Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede
Et nyt lovforslag skal sikre, at ejendomsmæglere offentliggør energimærker i salgsannoncer. Konstruktørforeningen mener, at det er på høje tid, men at ejendomme, som sælges uden om mægler, også skal omfattes af lovforslaget.

Virker ikke
Den nuværende energimærkeordning er stærkt udskældt og blev dømt uholdbar af en kritisk rapport i 2008. Reglerne i ordningen bliver i vidt omfang slet ikke overholdt selv af offentlige institutioner.

Nu har økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) sendt et lovforslag i høring om, at energimærker skal offentliggøres i salgsannoncer for huse, som det eksempelvis sker med køleskabe.

Det skal føre til en mere aktiv brug af energimærkerne. Det vil motivere sælger til at foretage energioptimering før annoncering, eller i det mindste give køber en idé om bygningens energiforbrug og driftsomkostninger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024