Ny K-ordfører med fokus på energirenovering

ORDFØRER: Jakob Axel Nielsens (K) afløser i Folketinget, 28-årige Daniel Rugholm, overtager posten som Konservatives boligordfører. Læs her om hans syn på boligpolitikken.
Foto: rugholm.net
Peter Baggesgaard Hansen

Det er alt for få, der benytter sig af de muligheder, der ligger for at finansiere renoveringer med besparelser på energi. Jeg fatter ikke, at der ikke er flere, der benytter sig af det. Det vil jeg gerne gøre mere for.

Daniel Rugholm
Boligordfører, Konservative
Fakta

Daniel Rugholm, født 29. aug. 1982 i Frederikshavn, søn af John Jensen og Birgit Rugholm Jensen.

Parlamentarisk karriere
Folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Nordjyllands Storkreds fra 1. november 2010.
Kandidat for Det Konservative Folkeparti i Frederikshavnkredsen fra 2007.
Partiets forskningsordfører, it-ordfører og boligordfører fra 2010. Medlem af Udvalget for Videnskab og Teknologi og Boligudvalget fra 2010. Stedfortræder i Arbejdsmarkedsudvalget og Det Energipolitiske Udvalg fra 2010.

Uddannelse og erhverv
Sproglig student, Hjørring Gymnasium, fra 1998 til 2001.

Salgs- og marketingschef, Bækmark & Kvist A/S, Nørresundby, 2010.
Project Manager, InPress Danmark, Hellerup, 2008.
Kommunikationschef, Københavns Kulturcenter, København, fra 2006 til 2007.
Country Manager, TARGIT A/S, Hjørring og Göteborg, fra 2004 til 2006.

Tillidshverv
Medlem af byrådet i Hjørring Kommune fra 2010, formand for unge- og udviklingsudvalget, næstformand i fritids- og kulturudvalget, medlem af børne- og undervisningsudvalget og medlem af SSP-udvalget.


Kilde: ft.dk

Fra 1. november har Konservative fået en ny forskningsordfører. Den unge nordjyde, Daniel Rugholm, har overtaget Jakob Axel Nielsens plads i den konservative folketingsgruppe, og samtidig erstatter han Jørgen Lundsgaard på posten som partiets forskningsordfører.

Konservative har med Daniel Rugholms egne ord nu fået "en ung og dygtig politiker, som gerne vil sætte udvikling på dagsordenen". Han pointerer dog, at han stadig er grøn, når det kommer til boligpolitik:

"Jeg fik Jakobs plads, og så havde jeg det fint med at overtage posten som boligordfører. Jeg synes, det er et interessant område, som lige nu har handlet meget om ghettoplan og boligaftale. Men jeg ser frem til at arbejde med de mange andre områder af boligpolitikken, for der er meget at tage fat på," siger Daniel Rugholm.

Ansvarlig økonomi

Selv om han er ny, har han en klar opfattelse af, hvad der kendetegner god konservativ boligpolitik:

"At være konservativ er at være økonomisk ansvarlig, og det gælder også boligpolitikken. Når vi nu sidder og kigger på Landsbyggefonden, hvor der er kø på 7,9 mia. på godkendte renoveringsprojekter, så er det god konservativ politik, at vi selvfølgelig får gennemført de ting. Men det skal også hænge sammen, og det mener vi, at boligaftalen lever op til," siger Daniel Rugholm.

Derfor afviser han også kritikken fra S og SF, som mener, at regeringen har kastet regningen over til lejerne:

"Overordnet set er vi rigtig godt tilfreds med aftalen. Jeg havde fornøjelsen af at være ude til et arrangement, hvor både boligbranchen og byggebranchen deltog, og de er meget tilfredse med aftalen," siger Daniel Rugholm og fortsætter.

"Jeg er ikke enig i, at regningen bliver kastet over til lejerne. Boligaftalen sætter netop rammerne for Landsbyggefondens midler, og her er der blevet afsat et historisk højt beløb til renoveringer i netop lejeboligerne."

Fokus på energirenovering
Daniel Rugholm kommer med en kommunalpolitisk baggrund, hvor han lige nu er valgt ind i kommunalbestyrelsen i Hjørring. Erfaringerne herfra vil han tage med, når han skal beskæftige sig med boligpolitikken:

"Jeg er meget optaget af energirenovering, og det kommer jeg til at fokusere meget på. Det har jeg også gjort meget i mit arbejde i kommunalbestyrelsen, og Hjørring Kommune bliver en af dem, der kommer til at blive bannerfører på energirenovering i kommunalt regi, hvor vi sætter en højere standard end andre kommuner. Det kommer til at præge mit arbejde," siger Daniel Rugholm og uddyber:

"Det er alt for få, der benytter sig af de muligheder, der ligger for at finansiere renoveringer med besparelser på energi. Jeg fatter ikke, at der ikke er flere, der benytter sig af det. Det vil jeg gerne gøre mere for."

Byfornyelse og ghettostrategi
Derudover vil Daniel fokusere på byfornyelse, sikring af tilgængelige almene boliger samt udmøntningen af regeringens ghettostrategi. Sidstnævnte fremhæver han som et eksempel på god konservativ politik.

Daniel er opstillet i Frederikshavnskredsen, som er en del af Nordjyllands Storkreds. Her står de Konservative ifølge Altingets seneste geografiske snit til at få to mandater, hvilket er ét mindre end ved sidste folketingsvalg. Første mandat vil med stor sikkerhed gå til partiformand Lene Espersen. Da Jakob Axel Nielsen ikke genopstiller, er Daniel Rugholm i spil til det andet mandat. Det kommer han til at kæmpe om med fødevareordfører Tage Leegaard og gruppeformanden for den konservative byrådsgruppe i Aalborg, Thomas Krarup.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024