Ny på tinge: Lars Dohn

INTERVIEW: Med valget i september blev der plads til hele 69 nye folketingsmedlemmer på Christiansborg. En af dem er Enhedslistens 61-årige bolig- og kommunalordfører Lars Dohn. Læs her, hvordan han mener, man kan vende tvangsauktioner til noget positivt.
Fakta
Lars Dohn (født 1950) er uddannet folkeskolelærer og næstformand i Herning-egnens Lærerkreds.

Han har været opstillet til Folketinget siden 1984 og amts- og regionalvalg siden 1973. Først som medlem af DKP og siden 1990 som medlem af Enhedslisten.

Lars Dohn er valgt til Folketinget for Enhedslisten i 2011. Han fik 560 personlige stemmer, og er dermed den folketingspolitiker, der kom ind med færrest stemmer. Han har tre ordførerskaber: Folkeskole samt bolig og kommunal.

Kilde: Altinget.dk
Ved valget i september blev Lars Dohn efter at have forsøgt i 27 år endelig valgt ind som folketingsmedlem for Enhedslisten.

Her er den ihærdige folkeskolelærer blandt andet blevet udpeget som sit partis boligordfører. Læs her, hvad han mener om en række aktuelle problemstillinger på området:

Ingen af de nuværende folketingsmedlemmer bor i alment boligbyggeri. Det er problematisk og har indflydelse på den førte politik, lyder en del af kritikken. Hvad mener du om dette rationale?

"Det er udtryk for en social opdeling igennem boligpolitikken ved, at der bliver en større og større opdeling af befolkning i den almene boligsektor og i de øvrige boligformer.

Jeg har selv boet i alment byggeri af tre omgange, så jeg har erfaring med det. Daglig er jeg formand for Lejernes LO i Herning, hvor jeg kører mange sager i forhold til den almene sektor, så kendskabet til det er tilstede".

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024