Ny pulje til fritidsklubber og skate-ramper skal skabe fællesskab i udsatte områder

SAMMENHÆNGSKRAFT: Realdania og Lokale og Anlægsfonden afsætter 35 millioner til nye initiativer til mødesteder og fritidsfaciliteter, der kan skabe større social balance omkring udsatte boligområder.

Arkivfoto
ArkivfotoFoto: Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Vi ønsker at fremme den hele og blandede by, hvor vi ikke isolerer os i små områder

Björn Emil Härtel Jensen
Projektchef, Realdania

Sammenhængskraften er efterhånden et gennemtærsket buzzword i debatten om de socialt udsatte boligområder. Regeringens nyligt indgåede aftale "Ét Danmark uden parallelsamfund" – populært kaldet Ghettopakken – vil med blandt andet renoveringer og tvungen daginstitution forsøge at komme problematikken med parallelsamfund i sociale boligområder til livs.

Nu er fondene Realdania og Lokale og Anlægsfonden gået sammen om at efterlyse gode initiativer til fysiske mødesteder og fritidsfaciliteter, der også kan skabe sammenhængskraft i eller omkring udsatte boligområder – eller områder, der er på vej til at blive det.

Initiativerne skal ikke kun være til gavn for beboerne i de udsatte områder, men også kunne samle brugere på tværs og boligkvarterer, forklarer Björn Emil Härtel Jensen, der er projektchef i Realdania.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024