Nye midler skal skaffe ekstra ungdomsboliger

FINANSLOV: Regeringen vil sætte fart i omdannelsen af ældreboliger til studieboliger med en særpulje. Samtidig skal der eksperimenteres for at få driftsudgifterne ned.
Foto: MBBL
Mads Bang
Et nyt initiativ skal skaffe flere ungdomsboliger til studerende. Regeringen lægger i sit finanslovforslag op til at støtte kommuner, der har svært ved at skaffe nok ungdomsboliger.

En voldsom vækst i antallet af studerende over de senere år skaber problemer på boligmarkedet. Tre år i træk har der været rekordoptag, og flere studiebyer har svært ved at imødekomme efterspørgslen.

Regeringen har afsat 41 millioner til en indsats over de næste tre år. Det er kommunerne, der har ansvaret for ungdomsboligindsatsen. Derfor er oplægget, at støtten primært skal gøre det lettere for kommuner at møde behovet.

Indirekte støtte
Støtten skal ikke bruges til decideret at støtte omdannelse til studieboliger, men til et kontant tilskud til huslejen, for at det kan betale sig for studerende at bo i en omdannet bolig. Regeringen forventer, at det puljen kan virke som en tilskyndelse for de kommuner, der overvejer at omdanne andre boliger til ungdomsboliger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024