Politiet ikke i mål i udsatte områder

UDSATTE OMRÅDER: Politiet har kun nedbragt kriminaliteten i fire af de 17 områder, hvor en ekstra indsats har været prioriteret. Det viser Politiets årsrapport.
Foto: Pressefoto
Nikolaj L. SimonsenMads Bang

Som en af syv særlige målsætninger for 2013 havde politiet fokus på en 'Intensiveret indsats i de særligt udsatte boligområder', der til stadighed kæmper med kriminalitet og utryghed blandt beboerne.

På trods af en ekstraordinær indsats er det kun lykkedes politiet at nedbringe kriminaliteten til et niveau, der svarer til landsgennemsnittet, i fire af de 17 områder. Det svarer til 23,5 procent af områderne. Politiet havde som målsætning, at 50 % af de udsatte boligområders kriminalitetsniveau skulle nedbringes til landsgennemsnittet.

Udover en generelt styrket indsats i områderne har politiet i visse kredse iværksat særlige lokale tiltag. Dette har blandt andet været mobile politistationer, der hurtigt kan sættes ind og særlige forebyggende indsatser, der skal gøre det mindre attraktivt for områdernes unge at tilslutte sig bander.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024