Sundhedsstyrelsen skal se på skimmelsvamp

SKIMMELSVAMP: Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) vil bede Sundhedsstyrelsen om en præcis definition på, hvornår skimmelsvamp er akut sundhedsskadeligt.
Jørgen Skadhede

Kommunerne skal handle straks, hvis der er tale om akut sundhedsfare. Ellers bryder de loven. Hvis vi indfører tidsfrister, vil nogle borgere blive stillet dårligere.

Karen Ellemann
Indenrigs- og socialminister
Kommunerne har pligt til at handle straks og give udlejere påbud, hvis de bliver gjort opmærksom på, at en bolig er inficeret med skimmelsvamp i en grad, så det er akut sundhedsfarligt.

Men hvornår er skimmelsvamp akut sundhedsskadeligt? Det vil indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) nu bede Sundhedsstyrelsen om en præcis definition på, så borgere, der er ramt af skimmelsvamp, føler sig mindre magtesløse, end tilfældet er i dag.

Frustrerede borgere
Det var det mest konkrete, der kom ud af torsdagens åbne samråd i Folketingets Boligudvalg om de massive problemer med skimmelsvamp i lejeboliger.

Hundredvis af frustrerede borgere har i de senere år henvendt sig til Boligudvalget, fordi de føler sig som kastebolde mellem udlejer og kommunen, der er í visse tilfælde har været flere år om at placere et ansvar og nå frem til en varig løsning.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024